Натурални решения при заболявания на венците

12:15, 02 сеп 17 25 745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заболяванията на венците са често срещан проблем. Те могат да бъдат причинени от много и най-различни фактори като лоша хигиена, хормонален дисбаланс, диабет, ХИВ/СПИН, дефицит на витамин С или генетична предразположеност. Каквато и да е причината ако венците ви кървят когато се храните, миете си зъбите, болят ви или в по-лошия случай се отдръпват от повърхността на зъбите тези натурални методи ще ви помогнат да се справите с проблема, разбира се и откривайки първопричината за това състояние.

Ето нашите натурални решения при проблем с венците!

Зелен чай

Известен със своите съединения, помагащи в борбата със стареенето, японските изследователи откриват зелен чай, за да стимулират здравето на зъбите и венците. Проучване, публикувано в списание Journal of Parodontology, установява, че пиенето на чаша зелен чай всеки ден намалява дълбочината на пародонталния джоб, подобрява прикрепването на венците към зъбите и намалява кървенето на венците.

Жабурене с натурални масла

Тази аюрведична практика включва жабурене със сусамово или кокосово масло за 10 до 20 минути на ден. Изследванията показват, че извличането на мазнини отстранява токсините от устата, като помага за предотвратяването на кариеси и орални заболявания. Освен това, жабуренето с тези масла е също толкова ефективно, колкото и противоерозионната вода за уста, за да се избегне лош дъх, често срещан нежелан ефект от отдръпващите се венци и заболяванията на венците.

Следва продължение

Източник: draxe.com

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама