Топ храни понижаващи ‘’лошия‘’ холестерол. Част 2

06:30, 30 юни 18 / Любопитно 25 738 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чиа семена и ленени семена

Ползите от лененото семе се простират до най-богатия източник на омега-3 мастна киселина, наречена алфа-линоленова киселина (ALA). Те също така имат ранг номер едно по отношение на осигуряването на лигани, които балансират хормоните. И чиа, и лененото семе са изключително богати на разтворими и неразтворими фибри, които могат да подпомогнат детоксикацията и здравето на червата и да помогнат при отслабване.

Съдържанието на разтворими влакна помага на храносмилателната система, така че холестеролът не може да се абсорбира в нея. След това жлъчката се отделя през храносмилателната система, принуждавайки тялото да постигне повече, като изпомпва излишния холестерол в кръвта и понижава общия холестерол. Използвайте тези семена върху овесена каша, кисело мляко, в печени продукти или смесени в сладкиши.

Зехтин

Предимствата на маслиновото масло включват друга противовъзпалителна съставка, пълна с мононенаситени мастни киселини, които понижават LDL холестерола. Използвайте студенопресован зехтин, за да направите домашно приготвени салатни дресинги, да добавите в някои сосове или за да продобрите вкуса на ястията и маринатите си.

Авокадо

Авокадото е един от най-големите източници на сърдечно-здрави мононенаситени мазнини, който може да помогне за повишаване на HDL холестерола, като в същото време понижава LDL. Авокадото също така съдържа високи нива на разтворими фибри и стабилизира нивата на кръвната захар, в допълнение към доставянето на противовъзпалителни фитохимикали като бета-ситостерол, глутатион и лутеин.

Източник: www.draxe.com

сн. gotvach.bg

 

Информацията в сайта topnovini.bg не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, диагноза или лечение. Преди да започнете каквато и да било диета, хранителен или спортен режим се посъветвайте със специалист.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама