За първи път на български – най-новият роман от автора на фентъзи сензацията "Вещерът"

10:55, 23 авг 17 / Култура 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-новият роман, издаден на български език на полския писател Анджей Сапковски , носител на множество литературни отличия, сред които две награди на Европейското общество за научна фантастика, „Дейвид Гемел“ и „Световна награда за фентъзи за цялостен принос“, представят от издателство «Колибри». Творбата със заглавие «Сезонът на бурите» е напълно самостоятелен роман, който не е продължение на популярната поредица «Вещерът», а история, посветена само на белокосия изтребител на чудовища.

Книгите на автора са преведени на 19 езика, като най-известни сред тях са романите и сборниците именно от фентъзи цикъла „Вещерът“. Те стават бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и са екранизирани, превърнати са в комикси и успешни видеоигри, а в момента Netflix готвят нов телевизионен сериал по поредицата, като проектът е поверен на Томаш Багински, режисьор на номинирания за Оскар анимационен филм „Катедралата“.

Смесвайки елементи от полската история, скандинавския фолклор и славянската митология, Сапковски създава вълшебен средновековен свят, който едновременно ще ви ужаси, разсмее и очарова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама