Наш филм - номиниран за наградата на Европейската филмова академия

09:35, 23 авг 17 / Култура 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската продукция «Безбог» на режисьора Ралица Петрова е единственият изцяло български филм, който присъства в селекцията за 2017 година на Европейския филмов фестивал.

Още три копродукции с българско участие са селектирани в програмата на престижния кинофорум и това са  „Реквием за госпожа Й.” на Боян Вулетич, „Синът на София” на Елина Псику и „Уестърн” на Валеска Гризебах.

Над 3000 членове на Европейската филмова академия ще гласуват за филмите, които според тях са достойни за номинации в различните категории – за Европейски филм, режисьор, актьор, актриса и сценарист, а номинациите ще бъдат обявени на 4 ноември на Европейския филмов фестивал в Севиля,Испания.
Раздаването на наградите на Европейската филмова академия ще се проведе за 30-та поредна година на 9 декември в Берлин, Германия.
Част от филмите, номинирани от ЕФА, бяха част от програмата на 21-вия София Филм Фест, а някои все още могат да се видят в киносалоните на страната – като „Другата страна на надеждата” на Аки Каурисмаки. Останалата част ще могат да бъдат видени в програмата на 22-рия София Филм Фест през март 2018г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама