Кои са най-вредните храни за кожата

17:55, 22 авг 17 / Любопитно 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започнахме с храните, полезни за кожата Ви, така че е редно да Ви запознаем и с тези, които не Ви помагат да изглеждате и да се чувствате добре. Ние вярваме, че всичко което е вкусно по някакъв начин е полезно за тялото и душата, но никога не бива да прекаляваме с вредните храни и съставките в тях.

Ето кои са най-големите ‘’нарушители’’, когато говорим за здравя и сияйна кожа:

Шоколад

Е сега наистина ще Ви разочароваме! Да, вярно е шоколадът не е полезен за кожата особено ако сте склонни към акне са установили холаднски учени. Но има и нещо обнадеждаващо – това е така само с видовете, в които превез в съставките взима захарта, а не какаото. Така че ако искате да се насладите на изкушаващото удоволствие и то да не е вредно за кожата Ви – изберете шоколад с по-високо съдържание на какао.

Бял хляб

Скорошно проучване на Академията по хранене и диетология в САЩ установява пряка връзка между кожните обриви и храните, които повишават гликемичния индекс. Пръв сред тях е белият хляб, а останалите ‘’вредители’’за кожата са – белият ориз и бялата захар разбира се.

Мляко

Някои хормони в млякото могат да стимулират засилено производство на мазнини в кожата, ето защо трябва да внимавате с прясното мляко. А ако имате алергия към лактоза просто не го включвайте в дневното си меню, за да изглеждате наистина добре.

Агаве

Както вече сме писали агавето съвсем не е толкова полезно, за колкото го определят. Причината е в много високото съдържание на фруктоза – дори повече от това в царевичния сироп, който до сега беше смятан за първенец в тази категория. Фруктозата се натрупва в черния дроб, където не само се превръща в мазнина, но и започва да руши клетките колаген в организма. А както знаете колагенът е един от най-важните елементи за здрава и красива кожа.

Маргарин

Мазнините са от основно значение да имате красива и здрава кожа, но не всички. Едни от най-големите вредители са транс-мазнините, които изобилстват в маргарина.  Изследване на Американския колеж по хранене установява, че именно те са виновни за по-бързото набръчкване на кожата и лошия й вид.

Опаковани плодови сокове и сода

Както знаете тези продукти са основни преносители на огромни количества захар за организма Ви, но нещо повече – липсата на фибри в тях ги прави крайно неполезни за кожата Ви. Именно фибрите предотвратяват появата на бръчки, за това ако искате да изглеждате максимално дълго добре и във форма, избягвайте тези ‘’вредители’’.

Бързите закуски – джънк фууд

Няма да Ви учудим с това твърдение – ако искате здрава и сияеща кожа абсолючно забравете за този тип продукти. Американски учени са установили праката им връзка с развитието на акне, така че ако Ви се хапва хамбургер – направете си го сами в къщи със съставки, на които се доверявате и ще бъдат максимално полезни за здравето и вида на кожата Ви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама