СЕМ изслушва още от кандидатите за директор на БНТ

15:27, 22 авг 17 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като вчера СЕМ изслуша Тома Иванов, Сашо Йовков и Валерий Тодоров, днес пред Съвета представиха идеите си Константин Каменаров и Иван Гарелов. В момента тече изслушването на Емил Кошлуков.

 

Първият кандидат, който СЕМ изслуша днес и общо четвъртият до момента, бе Иван Гарелов. Основната му цел е Националната телевизия да стане силна обществена медиа и затова е дал на концепцията си заглавието "БНТ - Рестарт". Според нея обществената телевизия трябва да влезе в пряка конкуренция с търговските канали и затова предлага преместване на "По света и у нас" в 19:00 часа.

Пред членовете на Съвета Гарелов сподели, че е започнал професионалния си път като репортер в БНТ, а след това е водещ на предаването "Панорама". Журналистът припомни, че има опит и от търговските телевизии, видял е как функционират, издал е три книги, а в БНТ вижда достоен завършек на професионалния си път.

Припомняме, че ако стане директор на Националната телевизия, в края на мандата си Гарелов ще бъде на 80 години.

Флагманът на БНТ „Панорама“ бе засегнат и в концепцията за управление на Константин Каменаров. Според него обзорното предаване трябва да се излъчва през уикенда, а водещите на „По света и у нас“ да се сведат само до две двойки – както е при комерсиалните национални телевизии.

По отношение на маркетинговите дейности Каменаров смята, че трябва да се създаде звено, работещо в посока на допълнително финансиране. Това може да стане чрез привличане на пари по европейски програми. Според кандидата, възможността допълнителни средства да се привличат чрез работа по проекти заедно с големите корпорации. По думите на Каменаров това по абсолютно никакъв начин няма да попречи на изпълнението на обществената мисия и функция на БНТ.

В момента експозето си завършва Емил Кошлуков. Предстои сесия с въпроси от страна на членовете на СЕМ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама