• Дарина Сарелска Снимка: Нова телевизия

Новината, която ексклузивно Топновини съобщи снощи вече е факт.

Директорът "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия Дарина Сарелска вече е освободена от поста. Преди малко, на ежедневната планьорка на новинарския екип ръководството е съобщило решението си.

До назначаването на нов директор на отдела, Силва Зурлева ще поеме оперативното ръководство на новините, в тандем с ключови фигури от настоящия екип. Телевизията оповести това официално и в съобщение до медиите.

“Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на Новините на NOVA до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме“, споделя в пресрилийза Силва Зурлева.

„Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на NOVA заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти“, допълва вече бившият шеф на новините Сарелска.

Смяната на Дарина Сарелска предизвиква сътресение в нюзруума на частната телевизия. Според наши източници, още вчера близките на Сарелска са научили новината. Миролюба Бенатова е напуснала сградата на телевизията по средата на монтаж на видеоматериал. Цветомир Семов е получил предложение да оглави новините, но в момента се чуди какъв отговор да даде.

Семов изпада в подобна ситуация за втори път. При смяната на Люба Ризова в bTV, от лоялност към нея, Семов отказва предложението за шефски пост, напуска телевизията и става част от екипа на Дарина Сарелска в Нова. Така директор на новинарската секция в bTV става Венелин Петков.

Както още вчера съобщихме, няма яснота и в каква посока ще се развие оттук нататък проектът на Сарелска за ежедневно публицистично предаване във времето на "Лице в лице".

Очаквайте подробности!

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно