• Дарина Сарелска Снимка: Нова телевизия

Кадрова рокада в мениджмънта на Нова телевизия се очаква утре. По непотвърдена информация Дарина Сарелска, директор "Новини и актуални предавания" в медията, най-вероятно ще бъде освободена от поста си.

Сарелска оглави новините и публицистиката на телевизията през 2014-а, след като бе продуцент на новини в bTV. За три години на поста тя успя да вдигне рейтинга на емисиите и да създаде екип около бившите си колеги Анна Цолова, Ани Салич, Виктор Николаев, Миролюба Бенатова, Марина Цекова, Цветомир Семов, Генка Шикерова и Валерия Чанкова. Според източници на Topnovini.bg, част от споменатите са научили новината и в момента обмислят бъдещите си действия. Самата Сарелска днес не е била в сградата на телевизията.

Сред последните проекти на Дарина Сарелска са мащабен ремонт на студиото за новини и публицистика в канала, както и стартирането на платформа за проверка на фалшиви новини.

През април името на Сарелска стана публично популярно покрай скандала, с който Васил Иванов напусна Нова телевизия. Дългогодишният служител на канала директно обвини в цензура шефката си. В поредица от пресконференции, медийни изяви и статуси в социалните мрежи Иванов сподели, че на среща в ДАНС му е споделено, че Сарелска изнася информация за разследванията му и по този начин ги саботира. Журналистът намекна за контакти между Сарелска и разследвания от него кмет на Неделино.

Дарина Сарелска отрече обвиненията на Васил Иванов и заяви, че от всичко казано по темата единственото вярно е, че живее на семейни начала с брата на депутата от ГЕРБ Недялко Славов.

При разразилия се скандал ръководството на Нова подкрепи Дарина Сарелска, но в края на юни бяха реализирани промени в мениджмънта. В комюнике бе обявено, че Силва Зурлева – член на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг груп“ ще отговаря за новините и актуалните предавания на канала. Дни по-късно, в интервю за „24 часа“ Зурлева заяви: „Нямам никакви намерения да правя персонални промени в новините и актуалните предавания.“

Пред същия вестник, месец по-късно и Дарина Сарелска заяви, че остава в канала. „Не мисля да напускам, както ти казах и тогава, за мен е важно да мога да работя професионално и по правилата, в които вярвам и които съм отстоявала“ сподели Сарелска пред Паола Хюсеин. Интервюто се появи в разгара на нова порция слухове в медийните среди. Според тях мениджърите на телевизията сондирали между бивши кадри на Нова и bTV eвентуална смяна на върха в новините.

Макар утрешната промяна в ръководството на Нова да не е получила официално потвърждение, повдига редица въпроси.

От една страна емблематични лица като Анна Цолова, Миролюба Бенатова и Генка Шикерова неведнъж декларираха силна подкрепа и близост с шефката си. Затова не е ясно какви ще са плановете и реакциите им, ако Сарелска бъде сменена.

От друга страна – не е ясно какво ще е бъдещето на следващия проект, който настоящият директор подготвя. Според запознати, Дарина Сарелска в момента работи върху ежедневно публицистично предаване във времето, в което bTV излъчва „Лице в лице“ с Цветанка Ризова. За водещ на предаването се спряга друг журналист, който Сарелска привлече в Нова – Надежда Узунова.

В последните години Узунова бе използвана като репортер, водещ на новинарски емисии и заместник на Мирослава Иванова в „Събуди се“. Преди да дойде в частния канал, Узунова събираше опит като водеща на ежедневното публицистично предаване „Още от деня“ по БНТ.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно