Депутати от ВОЛЯ установили пробив в системата за гласуване на парламента

11:22, 30 юни 17 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутати от ВОЛЯ установили пробив в системата за гласуване на парламента, предаде БГНЕС.

„Вчера установихме пробив в системата за електронно гласуване в парламента и по-специално в проверката на пръстовата идентификация. Веднага сигнализирахме до председателя на парламента Димитър Главчев“, посочи Андон Дончев от ВОЛЯ.

„Установихме, че наистина системата за пръстови отпечатъци не работи и позволява гласуване с чужди карти. Виждали сме много пъти, че това е практикувано в миналото. Мислихме, че този проблем е решен, но установихме, че се допуска и сме разтревожени от този факт. Бихме искали този технически проблем да бъде отстранен в най-бързи срокове“, заяви Андон Дончев.

„Поставяте чуждата карта, натискате един, два пъти първи, втори пръст и след това натискате за, за няколко пъти и системата позволява да гласувате. След това може да натиснете и против, позволява всякакви начини за гласуване“, разясни той.

Гергана Стефанова, председател на ПГ на ВОЛЯ изтъкна, че това поставя много въпроси за нас. „Най-важният от тях е как са приемани законопроектите досега и кой с коя карта е гласувал. Станахме свидетели на случаен разговор и решихме да видим дали това е така. Нямаме представа от кога е недостатъкът“, посочи още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама