US-дипломат: Македония да изгражда инфраструктура и да си сътрудничи със съседите

08:34, 30 юни 17 / Свят 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сега е време в Република Македония да се изгражда единство между партиите и общностите за да се постигне общата цел - сигурна, просперираща и демократична Македония, която върви към НАТО и ЕС, предаде БГНЕС.

Това каза американският посланик в Скопие Джес Бейли по време на приема по повод националния празник на САЩ. "Сега е времето, в което трябва да общувате с вашите съседи. Да преодолеете различията и да укрепвате регионалното сътрудничество - понякога дори и буквално чрез изграждането на мостове и друг вид инфраструктура", каза още американският дипломат.

"Трябва да работим за укрепването на връзките между двете страни без значение дали това ще става чрез разширяване на бизнеса и инвестициите или пък чрез общите ни военни обучения, каквито са "Сайбър гардиън" или пък чрез размяната на студенти. С партньорствата тук работим заедно за да изградим по-силно бъдеще за Македония. Бъдеще, в което нейните граждани ще се възползват от всички придобивки на демокрацията и членството в евроатлантическата общност", подчерта Бейли.

"С удоволствие присъствах на традиционния прием по повод Деня на независимостта на САЩ. Приятелството между народите на Република Македония и САЩ е вятър в гърба за демокрацията в региона", каза от своя страна македонският премиер Зоран Заев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама