Премиерът Бойко Борисов ще участва в среща на ПСЮИЕ в Хърватия

15:36, 29 юни 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Заключителните срещи на Хърватското председателство на ПСЮИЕ ще се проведат в Дубровник. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Хърватия пое ротационното председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа на 1 юли 2016 г. от България за период от една година. Следващият председател на ПСЮИЕ е Словения.

Премиерът Борисов пристига в Дубровник днес за официалното откриване на паметна плоча на Дубровнишката грамота на цар Иван Асен II. Паметникът е символ на историческите връзки между България и Хърватия и на почит към нашите предци.

При посещението си министър-председателят ще бъде придружаван от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова.

На 1 юли в Страсбург премиерът Бойко Борисов ще присъства на възпоменателната церемония по повод кончината на бившия канцлер на Германия Хелмут Кол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама