Тръмп започна да събира пари за следващата си предизборна кампания

15:25, 29 юни 17 / Свят 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп изглежда вече е започнал да подготвя участието си на следващите президентски избори през 2020 г. Според американски медии в сряда държавният глава е организирал вечеря за събиране на средства за следващата си кампания, на която е получил 10 млн. долара от свои привърженици. Това съобщи ТАСС.

Според говорителката на Националния комитет на Републиканската партия Линдзи Дженкинкс на вечеря с участието на Тръмп в хотела му „Trump International“ са присъствали около 300 човека, като един билет за двучасовото мероприятие е струвал 35 000 долара.

Събитието е привлякло вниманието и на политическите опоненти на държавния глава, тъй като пред сградата е имало тълпа протестиращи, държащи табели с надписи като „Здравеопазване, а не съкращение на данъците“ и „Позор!“.

Също така се съобщава, че Тръмп е нарушил традицията на своя предшественик Барак Обама като не е допуснал журналисти на събитието. Първоначално на медиите им е било казано, че ще могат да присъстват в залата по време на встъпителните слова на държавния глава, но впоследствие те не са били допуснати.

Събирането на средства за президентската кампания този път започва необичайно рано, близо 3 години и половина преди изтичането на мандата му. През 2016 г. Тръмп започна да събира средства за кампанията си едва пет месеца преди вота, като първоначално той я е водил със свои собствени средства.

Само през първите три месеца на тази година по банковите сметки, открити за бъдещи кампании на Тръмп, са постъпили близо 7 млн. долара, събрани предимно от малки дарения и от продажба на рекламни материали, като например станалата запазена марка за Тръмп червена спортна шапка с надпис „Да направим Америка велика отново“. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама