Парламентът създаде Временна комисия за НДК

11:03, 29 юни 17 / Политика 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът създаде Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, предаде БГНЕС.

Комисията се създава за срок от един месец. За неин председател бе избрана Диана Йорданова от ГЕРБ, а за зам.-председател Снежана Дукова също от ГЕРБ.

По време на дебатите председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изтъкна, че ПГ на ГЕРБ винаги е била за прозрачност и ще приеме предложението за създаване на комисия.

„За нас водеща е прозрачността и когато има цели от широк обществен отзвук да ги подкрепяме. Има междинен одитен доклад на независим орган и Лиляна Павлова се е съобразила с него и е запознала с него премиера Борисов. Когато обществото се съмнява трябва да се разбере истината и няма по-добро място за това от българския парламент. Съгласни сме и ще подкрепим анкетната комисия. В трите мандата на Борисов еврофондовете се усвояват и вие веднъж не казахте поздравления за всичко това, което прави премиерът във връзка с българското председателство“, каза още Цветанов.

Павел Шопов от Атака, пък предложи на БСП да си направят анкетна комисия за Бузлуджа. Кой осъществи този мастодон, кой е виновен за състоянието на Бузлуджа сега, запита той.

От своя страна Кристиан Вигенин от БСП посочи, че последното, което искаме като държава по време на председателството, е да обясняваме, че е имало проблеми с НДК и обществените поръчки. „Най-важното, което има да се върши в НДК до края на годината са ремонтите и председателството и министъра на културата максимално бързо трябва да влезе в ролята си. Има значително забавяне в част от дейностите и трябва да имаме много ясен план за действие“, изтъкна Вигенин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама