Пици: Уникален Браво, заслужаваме да сме на финал

09:33, 29 юни 17 / Спорт 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Селекционерът на Чили Хуан Антонио Пици не спести похвалите си за стража на южноамериканския тим Клаудио Браво, предаде БГНЕС.

Чили е първият финалист в турнира за Купата на Конфедерациите, след като вчера стигна до успех с 3:0 над Португалия след изпълнение на дузпи. В герой в срещата се превърна именно Браво, който отрази всичките три удара на португалците от бялата точка.

"Клаудио беше удивителен при дузпите. Играчите, които отбелязаха също бяха невероятни и мисля, че заслужаваме да бъдем на финал", заяви Пици.

"Никой не иска да изпада в такава ситуация, защото никога не знаеш какво ще се случи, но когато Клаудио успя да спаси първата дузпа и Артуро отбеляза се поуспокоихме малко.

Браво анализира много добре противниците си, беше много добре подготвен и затова успяхме да спечелим”, коментира селекционерът на чилийците.

"Много се гордея с този отбор и играчите са много горди, че представят Чили във всеки турнир. Ние сме много скромни от голямата отговорност, която носим.

Надявам се, че ще можем да продължим да работим по начина, по който го правим и ще продължаваме да имаме толкова голям успех в чилийския футбол", допълни Пици.

„Истина е, че имахме късмет, но не бих казал, че победата ни се дължи само и единствено на късмета”, заяви за финал той.

В заключителната среща на 2 юли отборът на Чили ще играе с победителя отднешния мач между отборите на Германия и Мексико.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама