Разюздано празнуване на берлински полицаи беше оправдано с човешка слабост

16:58, 28 юни 17 / Свят 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Берлинската полиция, чиито служители бяха отстранени от охраната на срещата на високо равнище на Г 20 заради участие в запой, се опита да обясни случилото се с обикновена човешка слабост.

В публикувано съобщение във „Фейсбук” се посочва, че тържеството е било по случай рождени дни на двама полицаи и не е било на обществено място.

„Да, празнувахме!”, потвърждават полицаите и изтъкват, че колегите са се събрали в селище на 70 км от Хамбург, където живеят само служители на реда.

„В свободното си време вечерта те започнаха спонтанно да празнуват рождения ден на двама свои колеги. По време на тържеството пиха, танцуваха”, пише в съобщението.

Берлинските полицаи са недоволни от това, че хамбургските им колеги са направили случилото се обществено достояние.

По-рано стана известно, че около 200 полицаи от Берлин, изпратени в Хамбург за осигуряване на охрана на срещата на Г-20 на 7 и 8 юли са били отзовани.

Причината е непристойното им поведение.

Вестник „BZ” съобщи, че около 35 служители на реда са се държали необуздано, пили са бира, пушили наргиле, били са се, правили са секс и се облекчавали на обществено място. Жена полицай танцувала на маса с личното си оръжие в ръка само по халат.

В съобщението се казва, че „под униформите и ние сме хора” – млади мъже и жени, които имат сериозни отговорности, когато са на служба и обикновено се държат „изключително професионално”.

Подробности за излязлото от контрол празненство бяха по първите страници на водещата германска преса, а в „Туитър” гъмжеше от хаштага #partypolizei. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама