Цветана Пиронкова си уреди мач със световната номер две в Ийстбърн

15:05, 28 юни 17 / Спорт 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пиронкова зае мястото на Петра Квитова в Ийстбърн като "щастлива губеща", след като чехкинята се отказа заради мускулна травма в слабините. Първият сет срещу Николеску стартира великолепно за пловдивчанката, която набързо реализира брейк в подаването на своята съперничка, за да дръпне с 2-0 в резултата.

Пиронкова продължи да играе солидно от основната линия и до края на сета не даде нито гейм на Никулеску, спечелвайки първата част с разгромното 6-0. Вторият сет обаче не започна добре за Цвети, която изостана с 0-2 след ранен брейк на 51-та в света още в първия гейм. Въпреки изоставането си 29-годишната българка показа завидна психика и успя да изравни за 3-3. В десетия гейм Пиронкова получи три възможности за пробив, като в крайна сметка отново спечели подаването на румънката, с което си осигури и участие на четвъртфиналите в надпреварата.

Там нейна съперничка ще бъде втората в световната ранглиста Симона Халеп, която постигна трудна победа в три сета срещу китайката Ин-Ин Дуан. 27-годишната азиатка с разнообразна и агресивна игра изненада втората в света и взе първия сет с 6-3, а в първата половина на втория сет играта бе равностойна, но Халеп направи много важен пробив в осмия гейм и поведе с 5-3, след което без проблеми спечели подаването си и изравни резултата в сетовете. В третия китайката не успя да спечели първия си сервис, но върна мигновено пробива - 1-1. В третия гейм се разрази истинска битка, която Кербер спечели след осем дюса и поведе с 2-1, а след това затвърди пробива и дръпна с 3-1. После румънката не даде шансове на Дуан за обрат и взе решителния сет с 6-2. Халеп и Пиронкова са се срещали само веднъж досега на твърди кортове - през 2015 г. в Дубай, когато румънската тенисистка печели в два сета. Цвети игра на 1/4 финал в Ийстбърн и през сезоните 2012 и 2015.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама