БСП настояват за анкетна комисия за НДК, пускат и сигнал до Цацаров

10:42, 28 юни 17 / Политика 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП настояват за анкетна комисия за НДК, пускат и сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи БГНЕС.

Председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на партията отговори на декларацията на ГЕРБ. „Поставяте въпроса за единение, за това да застанем зад приоритети като председателството и за принципи на демокрацията като парламентарна република. Само че докато говорите тези красиви думи обявихте война на президентската институция, като си позволихте без никакви данни да говорите за корупция от президента Радев, за натиск върху експерти, които са взимали независими решения. Освен тази война, обявихте война и на опозицията, като ни наричахте убийци. Срещу вас се изправиха майките на деца с увреждания, чака ви протест на полицаите“, каза Нинова.

За каква сигурност, спокойствие и единение говорите? Уважавам действията на президента, включително и вчера. Не обвинявайте държавния глава в разделение на нацията, защото от двете му страни бяхме аз и вие, обърна се Нинова към Цветан Цветанов.

Тя запита колко парламентарна република е онази република, в която не се обсъждат приоритетите за председателството, а премиерът подписва в Брюксел с другите две държави приоритетите. Колко парламентарна република е тази, в която премиерът втори месец не идва на парламентарен контрол, за да обсъдим председателството. Няма приоритети и политики, каза Нинова и засегна скандала около НДК, Боршош и Павлова.

„Какво се случва в държавата. Две лобита в ГЕРБ бият ли се кой да вземе обществените поръчки за 50 млн. лв. ремонт в НДК. Боршош казва „няма да подписвам обществени поръчки под натиск и на ръба на закона“. Кок го кара да го прави? Павлова казва, от друга страна, че там има данни за корупция, информирала е премиера и той се е съгласил Боршош да бъде уволнен. Какво председателство, което свеждате кой в ГЕРБ да открадне едни пари за едни плочки. Няма приоритети, политики, председателството беше сведено до смяна на тези плочи. Сега заради тези обществени поръчки рискувате бъдещето на България и председателството“, подчерта лидерът на БСП.

„Тъй като има основателни съмнения за корупция, изговорени от двете страни в този спор внасяме анкетна комисия в парламента, която да се занимае със случая в НДК. Ако вие не искате, ние се обявяваме срещу корупцията и паралелната държава. И двамата в спора казват, че председателството е пред провал. Времето доказа, че сме били прави като изразихме позиция Деница Златева да не участва в това и ще сложите параван от БСП да ви изтрие ръцете от кражби и далавери. Днес пускаме и сигнал до главния прокурор да сезираме за проверка какво се случи с НДК - корупция и опасност да провалите председателството“, посочи още Корнелия Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама