Веселин Марешки се отказва от депутатския си имунитет

10:17, 28 юни 17 / Политика 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки се отказва от депутатския си имунитет. Това съобщи самият той в предаването "Здравей, България" на NOVA. 

Преди дни имунитетът му беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров, а причината е разследване за изнудване на собственици на аптеки. Марешки отрича да е участвал в подобна схема.

"Не само, че се отказвам доброволно, а и каня говорителката на Главна прокуратура да изкара всеки запис на живо, откакто съм се родил досега, където аз съм заплашвал някой и съм го изнудвал. Няма такива записи. Как могат да кажат, че ние сме изнудвали? Може ли някой от тези хора случило им се е нещо от това, което на мен се е случило - взривени четири аптеки, стрелба по три други, вандализъм в безброй други. Това случвало ли е на моите конкуренти?", каза Марешки.

Той обясни още, че в годините срещу него са правили много закони, за да попречат на бизнеса му с лекарства.

"Срещу мен е имало денононощни проверки. Това всъщност ми дава имунитета. Аз дори не мога да да си помисля да правя такива неща, толкова съм проверяван и наглеждан, че дори мисъл не може да ми дойде в главата. Нямам интерес да се занимавам с това нещо, ако искам още оборот, аз отварям още аптеки, не виждам защо трябва да притискам някой за нещо, което мога да постигна много лесно", коментира той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама