Венецуелският Върховен съд бе атакуван от полицай, подозиран във връзки с ЦРУ

09:05, 28 юни 17 / Свят 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вертолетът, използван за атаката по-рано днес срещу сградата на венецуелския Върховен съд, е бил откраднат от полицейския офицер Оскар Перес, заподозрян във връзки с ЦРУ. Това обяви венецуелският министърът на комуникациите Ернесто Вилегас, цитиран от ТАСС.

Вертолетът бе „откраднат от военната база "Ла-Карлота" в Каракас" от група от спецслужбите, отбеляза министърът. Самият Оскар Перес е полицейски инспектор, който „е последствен по подозрения за връзки с ЦРУ“ и с посолството на САЩ във Венецуела. В свое видео обръщение, публикувано в Инстаграм, Перес поиска оставката на Мадуро. „Перес беше също свързан с бившия вътрешен министър (Мигер Родригес), чиито контакти с ЦРУ наскоро бяха публично потвърдени“, посочи Вилегас. Според някои източници Перес е пилотът на Мигел Родригес. Властите издирват Перес, както и други участници в нападението.

От началото на април в южноамериканската страна вървят антиправителствени протести, повод за които бе решението на Върховния съд за разширяване пълномощията на президента и ограничаване функциите на парламента. Оттогава са загинали най-малко 75 души, а са пострадали над 1400, включително 300 служители на реда и на Националната гвардия. Задържани бяха над 3200 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама