Процедурата по избор на нов тип боен самолет и ДОО в програмата на НС

18:32, 27 юни 17 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В седмичната програма на Народното събрание е предвидено второ гласуване на Законопроекта за изменение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2017 г., предаде БГНЕС.

Предстои депутатите да решат за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагането на кандидат за заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност”, и на кандидат за заместник-председател, ръководещ управление „Осигурителен надзор”, на Комисията за финансов надзор. Предстои и представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси.

Народното събрание ще разгледа проект на решение за създаване на Временна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет. Предстои и първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за Българската агенция по безопасност на храните, както и първо гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за военните паметници. Очаква се още първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Законопроект за ратифициране на Рамково споразумение за заем между Банката за развитие на Съвета на Европа и Република България, механизъм за съфинансиране на проекти, изпълнявани със средства от ЕС по оперативните програми, съфинансирани от Европейските структури и инвестиционни фондове за програмния период 2014-2020 г. Това ще се разгледа като точка първа в четвъртък, 29.6.2017 г.

Редовният парламентарен контрол ще включва разисквания по питане от народните представители Таско Ерменков и Иван Генов към министъра на енергетиката Теменужка Петкова относно актуалната политика на Министерство на енергетиката за гарантиране на електроенергийната сигурност на България.

Ще има разисквания и по питане от народните представители Михаил Христов, Антон Кутев и Георги Гьоков към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков относно политиките за решаване на проблемите на хората с увреждания и конкретните действия, свързани с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама