Цачева се срещна с представители на Синдиката на служителите в затворите в България

17:55, 27 юни 17 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на правосъдието се ангажира да води последователна политика, за унифициране на статута на работещите в системата на местата за лишаване от свобода с този на служителите на МВР.

В тази връзка до края на седмицата ще бъде подготвено писмо до Министерство на финансите, с оглед възможностите на бюджета. Това стана ясно днес на среща на министъра на правосъдието Цецка Цачева с представители на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Двете страни се обединиха около становището, че ще работят в условия на пълна приемственост по отношение на добрите практики и ще полагат общи усилия за решаване на въпроси, които стоят на дневен ред пред синдикалната организацията.

Възможности за увеличаване на щата на надзорно-охранителния състав, изработване на методология с обективни критерии, обвързани с числеността на лишените от свобода и създаване на по-добри условия на труд на служителите в системата, са сред първите стъпки, по които ще работят в краткосрочен план политическото ръководство на МП и синдикалната организация.

„Изпитвам огромен респект и уважение към Вас и Вашия труд. В наше лице имате хора, които ще отстояват Вашите интереси“, заяви на срещата правосъдният министър. От своя страна Христо Илков, председател на УС на синдиката заяви, че ССЗБ ще остане коректен партньор на министерството и решенията ще бъдат взимани съвместно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама