Еди Рама си гарантира втори мандат след парламентарните избори в Албания

14:22, 27 юни 17 / Свят 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Албанският премиер от Социалистическата партия Еди Рама си гарантира втори мандат начело на страната. Това показват почти окончателните резултати от проведения тази неделя парламентарен вот, съобщи АФП.

При преброени 96% от бюлетините социалистите получават 49% от гласовете. Техните основни съперници от дясноцентристката Демократична партия, получават малко по-малко от 30%.

Социалистическото движение за интеграция (СДИ) се очаква да вземе 15% от вота.

Според местни медии е почти сигурно, че 52-годишният Рама ще получи достатъчна подкрепа, за да спечели нужните му 74 депутатски места в 140-местния парламент, за да може да управлява самостоятелно.

Възможно е окончателните резултати да бъдат обявени от Централната избирателна комисия да бъдат обявени по-късно днес.

Наблюдатели посочиха, че последния вот е преминал относително мирно, без сериозни нарушения. Това отчасти се дължи на споразумението преди изборите между управляващите социалисти и демократите, които ги обвиняват във връзки с организираната престъпност.

До договора се стигна, след като опозицията отказа да се включи във вота заради притеснения от измами и нередности. Впоследствие те бяха убедени да участват като подписаха споразумение с властите, в рамките на което демократите получиха министерски места във временното правителство преди изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама