Порожанов: Трябва да стимулираме родните производители да продават качествената си продукция

14:11, 27 юни 17 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Трябва да стимулираме родните производители да продават качествената си продукция", заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който даде старт на инициативата "Отгледано с грижа в България“ за директен достъп на българските производители на плодове, зеленчуци и месо до търговските вериги, съобщиха от МЗХГ. 

Порожанов допълни, че се помага от отглеждането на продукцията до финалния етап на опаковането й. Има регулярно разплащане, което осигурява спокойствие на производителите и ги стимулира да продават стоката си. „Хубаво е, че проектът ще се разширява и интересът сред клиентите е изключително голям. В бъдеще Министерството ще продължи да насърчава и подкрепя подобни идеи“, каза още министърът.

Снимка: МЗХГ

Министър Порожанов коментира, че инициативата е плод на упорита и целенасочена работа, в която са взели участие служители на „Метро“, Министерство на земеделието, храните и горите, както и представители на научните среди.

Снимка: МЗХГ

Целта на инициативата е да се представи платформа между местни малки производители и потребителите. Асортиментът включва около 150 продукта с уникални вкусови качества, произведени от дребни земеделски стопани. Продукцията е директно доставена до магазините от веригата, като са подписани над 100 договора с фермери.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама