София приема над 240 състезателки за Европейското по бокс

13:10, 27 юни 17 / Спорт 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 240 състезателки от повече от 30 държави ще вземат участие в започващото след седмица Европейско първенство по бокс за момичета и девойки в София, съобщи БГНЕС. Надпреварата ще се проведе от 3 до 9 юли в зала „София”, като достъпът за зрители ще бъде свободен.

„В двете възрастови групи очакваме повече от 240 състезателки от над 30 държави. Сред тях има 36 медалистки от последното Европейско първенство, така че се очертава доста силен шампионат. В София ще видим 8 европейски и 2 световни шампионки”, разкри генералният секретар на Българската федерация по бокс Светослав Сапунджиев.

Ще участваме с 14 състезателки – 6 при момичетата и 8 при девойките. От 5 юни са на лагер, въпреки че времето не бе особено удобно за тях. Все пак мисля, че проведохме добра подготовка, доволен съм от момичетата. Вчера направихме спаринг с тима на Франция, който дойде в България с 10 състезателки. В сряда ще проведем още един спаринг, а последният ще е в петък. Пак ще повторя – мисля, че сме подготвени добре и това ни дава надежди за добро представяне”, заяви наставникът на българския тим – олимпийският шампион от Москва 1980 Петър Лесов.

„В България медалите се считат за най-големия индикатор на успехите. Според мен обаче по-важното нещо е да се представят добре, да покажат това, за което се подготвяха – самият успех ще дойде впоследствие. Ако трябва да бъда честен разчитаме на 5-6 момичета за медали. Имаме и състезателки, които за първи път ще играят международна среща, в това число и спаринг с чуждестранни съпернички. На тях ще разчитаме през следващата година, но все пак се надяваме, че и те ще се представят добре на Европейското”, допълни още Лесов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама