Кралското семейство е с 5.4% по-скъпо тази година за британците

09:36, 27 юни 17 / Свят 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цената, която данъкоплатците във Великобритания плащат като разходи за своята монархия, се е увеличила с 5.4% за една година. Това става ясно от публикуваните данни малко преди началото на колосален ремонт на Бъкингамския дворец, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Разходите на кралицата са се увеличили с 2.1 млн. лири през тази финансова година 2016-2017, достигайки сериозните 41.9 млн. лири.

Според изчисленията кралската субсидия за 2016/2017 г е 65 пенса на всеки жител на Обединеното кралство. Това е цената на една пощенска марка и ако се вземе предвид всичко, което кралицата прави и представлява за страната, излиза, че това е много добро съотношение цена – качество“. Това е коментарът на Алан Рийд, който отговаря за финансите на кралското семейство.

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 млн. лири през изтеклата година, добавяйки 14.9 млн. лири от собствени доходи и 900 000 от заделените за по-лоши години средства.

Разходите са за заплати на персонала, поддръжка на двореца и разходите за многобройните пътувания на членовете на кралското семейство, които са участвали в не по-малко от 3 000 публични изяви. Те са извършили и 65 пътувания в чужбина през последните 12 месеца.

С цел пестене на средства, те пътуват все по-често в бизнес класа, а не в първа класа, твърдят източници от Бъкингамския дворец.

През следващите няколко месеца започва ремонт в двореца, който има 775 стаи и който е в толкова занемарено състояние, че ремонтът ще трае едно десетилетие. Цената за това? Около 369 млн. лири.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама