Тръмп обвини Обама за бездействие срещу Русия на изборите

17:06, 25 юни 17 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Доналд Тръмп повдигна въпроса защо администрацията на бившия президент Барак Обама не направи нищо срещу Москва в отговор на опитите за намеса в предизборната кампания в САЩ през 2016.

"Обама е знаел много преди изборите за Русия и не направи нищо по въпроса досега“, каза той в интервю за телевизионния канал "Фокс нюз".

"ЦРУ е разполагало с информация много преди 8 ноември, а аз почти не съм чул нищо за този въпрос и защо той не направи нищо", повтори президентът.

ФБР разследва твърденията за предполагаемите опити на руското правителство да повлияе на президентските избори през 2016 г. Паралелни производства по този въпрос се извършват от специален комитет на Сената за разузнаване и на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. В средата на май американското министерство на правосъдието обяви, че бившият директор на ФБР Робърт Мюлер ще разследва твърденията за руска намеса във вота. Това решение бе подкрепено от много републиканци и демократи в Конгреса на САЩ.

Тръмп и ключовите му помощници многократно отхвърлиха съмнения за неправомерни контакти с руски официални лица по време на миналогодишната предизборна кампания. Москва също отрече обвиненията за опит да повлияе на президентските избори в САЩ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама