Над 1500 души бяха евакуирани след пожар в испански резерват

15:16, 25 юни 17 / Свят 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 1500 души бяха евакуирани след като избухването на пожар в природен резерват в южната част на Испания, известен с биоразнообразието си, съобщиха местните властим, цитирани от БГНЕС.

Огънят се разпалил призори край Националния парк "Донана" в Могуер, заяви за испанската телевизия Хосе Фискал, заместник-началник на регионалния орган за опазване на околната среда.

Обектът се ползва със статут на ЮНЕСКО като важен биосферен резерват и е значима туристическа атракция. Той е дом на голямо разнообразие от екосистеми и форми на дивата природа, включително застрашени видове, по-специално иберийски рис и испански имперски орел.

Аварийните служби съобщиха, че местните власти са изпратили десет хеликоптера, седем самолета и четири плавателни съда за борба с пламъците, които идват седмица след горските пожари, причинили смъртта на повече от 60 души в съседна Португалия.

Испания бе засегната от огнища на горски пожари през 2015 г. и официални лица заявиха, че някои от тях може да са умишлени.

По това време на годината страната се бори със засушаването, а вече има няколко зони, изложени на най-голям риск от пожар, включително андалуската провинция Уелва, където се намира парк "Донана".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама