Джеймс Корбин ще се опита да предизвика предсрочни избори

14:56, 24 юни 17 / Свят 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на британската опозиция Джеймс Корбин изрази намерението си да се опита да наложи провеждането на предсрочни избори , след като премиерът Тереза Мей загуби мнозинството си в парламента, предаде БГНЕС.

Лейбъристката партия на Корбин надскочи очакванията с изборния си резултат, обръщайки положителните прогнози в полза на Мей в катастрофа. Това стана в момент, в който Лондон започна с Брюксел преговорите за Brexit.

"Абсурдно" е да се вярва, че консерваторите могат да оцелеят в правителството на малцинството и че неговата партия "ще отправя предизвикателства към това правителство на всяка крачка и ще се опита да наложи ранни общи избори", заяви Корбин.

Проучване на общественото мнение за вестника с въпрос кой би бил най-добрия премиер на страната постави за първи път Корбин начело, въпреки че други проучвания показаха слабо желание за друг вот след две бурни години за британските гласоподаватели.

Партията на Мей в момента е в преговори със северноирландската DUP, за да осигури неформална парламентарна сделка, която да й даде ефективно мнозинство.

Депутатите ще гласуват за законодателния дневен ред на Мей следващата седмица, а опозиционните партии обещаха да блокират програмата й в традиционния тест за доверие в правителството.

Членовете на собствената партия на Мей са готови да изоставят своя лидер, ако изглежда, че нейното правителство ще загуби вота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама