Над 4 хиляди лондончани напуснаха домовете си заради опасност от пожари

13:33, 24 юни 17 / Свят 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 4 хиляди души бяха евакуирани от апартаментите си в общинския жилищен комплекс „Чалкотс истейт“ снощи в Камдън в северната част на Лондон, съобщи в. „Сън“, цитиран от БГНЕС.

Общинският съвет на района взе това решение в петък във връзка с факта, че сградите не отговарят на изискванията за пожарна безопасност и не са огнеупорни. Използваните при тях строителни компоненти са същите като тези в „Гренфел Тауър“ в Западен Лондон. Преди дни сградата изгоря до основи, а инцидентът отне живота на 79 души.

Първоначално властите Камдън информираха, че евакуацията ще засегне жителите на пет високи сгради от комплекса - четири 22-етажни и една 18-етажна, но в крайна сметка мярката бе приложена само в четирите най-високи обекта.Според председателя на местния съвет на Джорджия Гулд, 83 души са отказали да напуснат домовете си.

Останалите първоначално бяха настанени в комплекс за спорт и развлечения, след което бяха преместени в хотели. Някои от тях са предпочели да останат при роднини или приятели.

Според британското правителство, най-малко 14 високи сгради във Великобритания са покрити с запалим материал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама