Григор Димитров пребори Медведев и е на полуфинал в "Куинс Клъб”

20:21, 23 юни 17 / Спорт 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров ще играе за трети път в своята кариера на полуфиналите на тенис турнира на трева „Куинс Клъб” в Лондон. Това стана факт, след като шестият поставен в схемата победи трудно 21-годишния руснак Даниил Медведев с 6-3, 3-6, 6-3 в мач продължил час и 45 минути. Въпреки трудностите в днешната среща, първата ни ракета показа характер и съвсем закономерно ще опита да стигне до финала в надпреварата.

Срещата започна с леко закъснение, тъй като още на загрявката младият руснак изпита болки в дясното рамо. Иначе началото бе отлично за Григор, който първо спечели сервис гейма си, а след това успя да пробие за 2-0. Първата ни ракета продължи да диктува събитията на корта и след нов пробив преднината му стана повече от убедителна 4-0. Въпреки че до края на сета Медведев успя да върне един пробив, Григор безпроблемно приключи първата част при 6-3 в своя полза.

Вторият сет започна далеч по-равностойно, като и двамата тенисисти печелиха своите подавания. В шестия гейм обаче руснакът получи няколко възможности за пробив и в крайна сметка успя да пробие за 4-2. 21-годишният Медведев удържа аванса си и след 6-3, изравни резултата в сетовете.

В решителната трета част отново руският тенисист стигна пръв до пробив, след като спечели подаването на съперника в третия гейм за 2-1. Димитров обаче отговори подобаващо и веднага върна пробива, а след това след много категоричен сервис гейм на нула поведе с 3-2. Подемът в играта на шестия поставен в схемата българин продължи и той реализира нов пробив, който впоследствие бе затвърден за 5-2. До края Григор не изпусна водачеството и закономерно се поздрави с крайния успех, записвайки и първа победа над този съперник.

За място на финала шампионът от 2014 ще спори с победителя от двубоя между седмия поставен Томаш Бердих и испанеца Фелисиано Лопес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама