Даниел Асенов отново ще спори за европейска титла

20:03, 23 юни 17 / Спорт 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският национал Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52 кг на Европейското първенство по бокс за мъже в Харков (Украйна) и утре ще спори за четвъртата си титла от континентално първенство. Това съобщи БГНЕС.

В полуфинала днес Тайсъна от Кукорево бе повече от убедителен срещу представителя на домакините Дмитро Замотаев и го победи с пълното единодушие на съдиите – 5:0 гласа. В спора за златния медал 20-годишният ни боксьор ще се изправи срещу англичанина Дийн Фаръл, който се справи в другия полуфинал с ирландеца Брендан Ървин.

Интересна подробност е, че 19-годишният Фаръл бе част от отбора на „Британските лъвски сърца“ в сериите на WSB през този сезон, но записа само една загуба. Тайсъна игра за отбора на Франция и успя да постигне победа. Ървин пък има успех над Асенов в мача за бронза на олимпийската квалификация в Самсун през 2016 г., но тогава и двамата се класираха за Игрите в Рио.

Ако успее да победи във финала утре, Даниел Асенов ще прибави 4-а европейска титла в колекцията си и трети трофей от началото на годината. През 2013 г. той за пръв път стана шампион на Стария континент, но при юношите в категория до 49 кг от първенството в Анапа (Русия). През 2015 г. триумфира на шампионата в Самоков при мъжете в кат. до 52 кг, а през този март стана и европейски златен медалист за мъже до 22 г. в Браила (Румъния). В края на февруари в София пък Асенов спечели международния турнир за купа „Странджа“ при мъжете.

Финалите в Харков започват в събота от 16:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама