Ненков: МЗ е обърнато с лице към проблемите на колегите в детските заведения и училищата

14:38, 23 юни 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във всяка една област на работа на медицинските сестри има разписани точни процедури – в детско отделение, в кардиологично отделение, в реанимация сестрите имат разписани правила на работа, но те не са официален документ, който сестрата може да представи в съда и да защити своите действия.

Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по време на Националната конференция „Проблеми и перспективи на здравните грижи в училищното и детското здравеопазване“ и допълни „Имаме амбицията и вече сме сформирали работна група, която да създаде официален стандарт за работата на сестрите”, съобщиха от МРРБ, цитирано от БГНЕС.

Събитието е организирано от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, като фокусът на тазгодишното издание са професионалистите по здравни грижи в училищата и детските заведения.

Пред журналисти д-р Мирослав Ненков обясни: Не очаквайте да посоча точен параметър по отношение увеличението на възнагражденията на професионалистите по здравни грижи в училищата и градините, тъй като няколко са институциите, ангажирани с управлението на този процес. Със сигурност ще се постараем да бъдат увеличени доходите им, като стъпка в тази посока би могло да бъде и търсене на промяна по отношение мястото на професията в Класификатора на длъжностите.

От думите на заместник-министъра стана ясно още, че предстои изменение на Наредба № 3 за здравните кабинети в детските заведения и училищата, засягаща минималния брой ученици/деца, обслужвани от един медицински специалист. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама