Митрополит Антоний взе участие във връчването на международната награда „Човек на XXI век”

11:52, 23 юни 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний взе участие в Официалната церемония по връчването на международната награда „Човек на XXI век”, която се проведе  в зала „София” на хотел „Маринела”, гр. София.

Негово Високопреосвещенство отправи своето архиерейски благословение към присъстващите номинирани, лауреати и гости на ежегодната церемония, съобщиха от Отдел "Връзки с обществеността" при Светия Синод на БПЦ.

Сред официалните лица, които тази година връчиха наградите на отличените бяха и президент Петър Стоянов, зам. омбудсманът на Република България Диана Ковачева, депутати от 44-ото Народно събрание, кметове и представители на дипломатически мисии.

 

 

Митрополит Антоний връчи грамотите и статуетките на отличените в категория „Публична администрация”, заедно с президента Петър Стоянов. Той пожела на всички българи, които с талантите, усърдието и трудовете си работят за просперитета на България, Божието благословение да ги укрепява, за да преодоляват неизбежните трудности, да ги вдъхновя и да преумножава техните успехи.

 

 

Наградата “Човек на XXI век” се връчва на най-динамично развиващите общини и фирми, а основният критерий, по който се определят номинираните вече 15 година е прогресивно развитие. Тя е оценка за целогодишната работа, постиженията и усилията за адаптация на бизнеса, администрацията и обществото към европейските стандарти. В номинациите участват региони и области на България, кметове, производители на промишлени и селскостопански стоки, фирми от туристическия бранш, хотелиери, инвестиционни компании.

Събитието се организира от програмата “Произведено в България”, чиято основна идея е да бъде витрина на българското производство и култура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама