Високотехнологични крадци на закуски обраха ЦРУ

20:48, 22 юни 17 / Любопитно 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) призна, че през 2013 г. е станало жертва на мрежа от високотехнологични крадци на закуски, съобщи БГНЕС.

Според доклад, публикуван тази седмица, елитната разузнавателна служба е установила, че вътрешни хора са хакнали вендинг-машини в нейните офиси и са откраднали чипс, шоколад и други закуски на стойност 3300 долара.

Извършителите обаче не са агенти под прикритие или ветерани преследвачи на „Ал Кайда“, а нейни офис служители, хиляди каквито работят за ЦРУ и изпълняват редица задължения – от терористични анализи до поддръжка на машините за снаксове в офисите на службата.

Докладът е бил публикуван след искане на журналиста на американската медия „Бъзфийд“ Джейсън Леополд.

Традиционно за ЦРУ, докладът е силно редактиран – в него не присъстват имена, източници или методи на разследване. В него обаче е описан начинът, по който хитър служител е разбрал как да хакне машините. Това е станало благодарение на слабост в специалните карти, използвани за употреба на машините. След това „главният мозък“ е споделил откритието на свои приятели, които също са започнали да се възползват от вратичката в системата.

Управлението обаче е установило пропуските си и след като е забелязало липсите, е поставило камери на машините. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама