Ципрас: Готови сме за близко сътрудничество с новото правителство в Скопие

19:37, 22 юни 17 / Свят 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас изпрати поздравление до своя македонски колега Зоран Заев по повод заемането на премиерския пост, съобщиха властите в Скопие, цитирани от БГНЕС.

„По повод заемането на вашата длъжност като премиер ви изпращам поздравления и най-добри пожелания за успех. Република Гърция остава посветена на насърчаването на стабилността, сигурността и сътрудничеството в Югоизточна Европа. Въз основа на това моето правителство е готово да си сътрудничи тясно с вашето, с цел да заздравим нашето двустранно сътрудничество и отношения, включително и чрез настоящите мерки за изграждане на доверие“, се казва в поздравлението.

В него Ципрас също така изразява надежда, че новата власт в Скопие ще покаже политическа решителност да работи за положителен дневен ред в двустранните отношения.

„Уверен съм, че вашето правителство ще покаже политическа решителност да работи за насърчаването на положителния дневен ред в нашите двустранни отношения, оставяйки зад себе си веднъж завинаги анахронизмите от миналото и да се фокусира върху бъдещето на нашите държави и региона. В очакване съм на близко сътрудничество с вас“, се посочва още в текста. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама