Меркел: Бъдещето на ЕС е по-важно от Брекзит

17:51, 22 юни 17 / Свят 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че бъдещето на Европейския съюз е с приоритет пред Брекзит, нарушавайки плановете на британския премиер Тереза Мей да повдигне въпроса с преговорите по време на двудневната среща на върха на ЕС в Брюксел днес и утре.

“За мен бъдещето на 27-те държави членки е преди преговорите за излизане с Великобритания“, каза Меркел при пристигането си на двудневния форум.

„Искаме да водим тези преговори с добър тон“, отбеляза още тя.

Меркел също така приветства и присъствието на френския президент Еманюел Макрон, за когото това е първа среща на върха, след като спечели президентските избори в страната си на 7 май.

„С удоволствие работим заедно (с Макрон), тъй като вярвам, че креативността и новите импулси, които произлизат от Франция, произлизат от Германия и Франция, могат да бъдат добри за всички“, заяви тя.

От своя страна Макрон посочи, че днешната среща ще бъде открита със съвместна позиция на Париж и Берлин по основни въпроси. „Франция ще работи ръка за ръка с Германия по европейските проблеми. Ние изработихме съвместна позиция и ще я представим на срещата заедно, в тясно сътрудничество“, каза президентът. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ZAFar 12:18, 21 сеп 23

Готовые туры дешево https://avia-all.ru/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама