Повечето европейци вярват, че поне една държава ще напусне ЕС идните години

16:29, 22 юни 17 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над половината германци и италианци, както и почти две трети от британците, смятат, че през идните години поне една държава ще излезе от състава на Европейския съюз. Това става ясно от анкета на социологическата агенция Ifop, изготвена за руската медия Sputnik и цитирана от БГНЕС.

Тя излиза в навечерието на първата годишнина от британския референдум, проведен на 23 юни 2016 г., на който британците подкрепиха решението за излизане от състава на общността. В същото време само преди дни правителството на премиера Тереза Мей започна официално преговорния процес по излизането на Лондон от ЕС.

Според 52% от германците, участвали в допитването, 57% от италианците и 64% от британците най-малко една държава от ЕС ще напусне блока през следващите няколко години. За 55% от британците, 50% от италианците, 42% от французите и 39% от германците това ще направят повече от една държави.

Проучването посочва също, че за 39% от германците, 33% от французите, 32% от италианците, както и 18% от британците никоя друга държава няма да последва примера на Лондон и няма да има повече изменения в състава на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама