Доклад на МО: България дори не е класирала офертата на Португалия за Ф-16

16:12, 22 юни 17 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България не е класирала офертата за изтребители Ф-16 на Португалия с логистичен пакет от САЩ. Това става ясно от доклад на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС.

„В изпълнение на разработената Програма за реализация на проект „Придобиване на нов тип боен самолет“, която е част от одобрения на 02.06.2016 г. от Народното събрание Проект за инвестиционен разход, със заповед № -53/10.03.2017 г. на министър-председателя на служебното правителство, назначено с указ №58/24.01.2017 г. на президента на Република България, беше назначена междуведомствена работна група за обобщаване, анализиране и оценка на отговорите на Искането за предоставяне на предложения от Италия, Португалия с логистичен пакет от САЩ и Швеция“, се казва в доклада.

От него стана ясно още, че работата на междуведомствената работна група е приключила на 05.04.2017 год. с „Протокол от работата на междуведомствената работната група за обобщаване, анализиране и оценка на отговорите на искане за предоставяне на предложения (RFP), по проект придобиване на нов тип боен самолет, назначена със заповед № Р-53/10.03.2017 г. на министър-председателя на Република България“.

Съгласно него „предложението на Швеция е класирано на първо място с резултат 0,90, а предложението на Италия е класирано на второ място с резултат 0,61. Предложението на Португалия с логистичен пакет САЩ не е било класирано, поради несъответствие на ценовото му предложение с изискванията, заложени в RFP. Протоколът беше утвърден от министрите на отбраната и на икономиката на служебното правителство и внесен за разглеждане в Министерския съвет“, се посочва в доклада на министъра на отбраната.

Очаквайте подробности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама