Северна Корея нарече Тръмп „психопат“

15:37, 22 юни 17 / Свят 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Севернокорейският официоз „Родонг Синмун“ нарече в свой материал американския президент Доналд Тръмп „психопат“ на фона на покачващото се напрежение между двете държави след смъртта на студента Ото Уормбиър, изпаднал в кома след арест в КНДР. Това предаде БГНЕС.

В свой коментар вестникът написа, че Тръмп се намира в „трудна ситуация“ у дома и си играе с идеята за нападение срещу Пхенян, за да разсее общественото внимание от вътрешнополитическата криза, в която се намира.

„Южна Корея трябва да осъзнае, че това да следва психопата Тръмп... ще доведе единствено до бедствие“, посочва редакционният текст.

Серия от ядрени опити и изстрелвания на ракети от края на миналата година насам увеличиха напрежението на Корейския полуостров, а смъртта на Уормбиър, настъпила след задържането му в Северна Корея, където е бил на екскурзия, допълнително влоши сложната дипломатическа ситуация.

След новината за смъртта на студента, който почина в САЩ, където беше върнат заради тежкото си здравословно състояние, Тръмп отправи нова доза остри критики към „бруталния режим“ в Пхенян и каза, че е решен да „предотврати подобни трагедии да се случват на невинни хора в ръцете на режими, които не уважават върховенството на закона или основното човешко приличие“.

Тонът на неговите изказвания беше подет и от южнокорейския президент Мун Че Ин, който заяви в интервю преди посещението си в Белия дом следващата седмица, че Пхенян носи цялата отговорност за смъртта на студента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама