България продължава сътрудничеството с Европейската банка за възстановяване и развитие

13:46, 22 юни 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България подписа Меморандум за разбирателство с Европейската банка за възстановяване и развитие, който гарантира подкрепа за изпълнение на проекти, финансирани чрез европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 година. Това съобщиха от правителствения пресцентър.

Меморандумът осигурява основата за ползотворно сътрудничество на Банката с управляващите органи и бенефициентите чрез сключване на двустранни споразумения за предоставяне на подкрепа за проекти, съобщиха от правителствената пресслужба.

Снимка: Пресцентър-Министерски съвет

Консултантската помощ от Банката в рамките на меморандума ще бъде реализирана в широк набор от сфери на сътрудничество като подобряване на конкурентоспособността, комерсиализация на общинските услуги, водна реформа, реформа на енергийния сектор и енергийна сигурност, финансови инструменти и т. н.

От страна на българското правителство меморандумът беше подписан от заместник министър-председателя Томислав Дончев, а от страна на Европейската банка за възстановяване и развитие – от Лариса Манастърли, директор за България.

С подписването на този документ се продължава успешното и устойчиво сътрудничество между Правителството на България и международните финансови институции при изпълнението на проекти, финансирани със средствата от кохезионната политика на Европейския съюз, което започна по време на първия за страната програмен период 2007-2013 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама