Бил Гейтс е богаташ №1 на САЩ и най-богатият човек на планетата

11:32, 22 юни 17 / Свят 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основателят на Microsoft Бил Гейтс оглави списъка на списание „Форбс“ за най-богатия жител на САЩ.

Богатството му се оценява на 88,9 милиарда долара, което го прави и най-богатият човек на планетата. Той е най-богатият човек на щата Вашингтон, доколкото списъкът включва богаташите на отделните щати.

Основателят на интернет компанията Amazon Джеф Безос, който живее в същия щат, е втори с 83,3 млрд долара. В щата Небраска най-състоятелен е инвеститорът Уорън Бъфет (76,2 млрд долара). Най-богатият жител на щата Калифорния е основателят на социалната мрежа Facebook Марк Цукрбърг - 62,4 млрд долара. 33-годишният предприемач оглавява и класацията за най-богати млади бизнесмени на САЩ.

Най-имотният жител на щата Ню Йорк е все така бившият кмет Майкъл Блумбърг (50,7 млрд долара), а в Арканзас богаташ №1 е Джим Уолтън (38,5 млрд долар). Той е син на Сам Уолтън, учредителят на компанията Walmart, притежаващ най-голямата в света мрежа за търговия на едро и дребно. Сестра му Алиса Уолтън е призната за най-богатата жителка на Тексас - 38,2 млрд долара. Най-състоятелният в щата Невада е предприемачът Шелдън Аделсън (35,6 млрд долар), който е един ог главните спонсори на Републиканската партия в САЩ. В щата Вирджиния най-много пари е натупала Жаклин Марс (27,6 млрд долара), тя е внучка на Франс Марс, основателя на сладкарската корпорация Mars. Внукът му Джон Марс се оказа богаташ №1 в щата Уайоминг - 27,6 млрд долара.

В 7 американски щата изобщо няма милиардери, там най-състоятелните разполагат с по няколкостотин милиона долара.

Общото състояние на всичките 52 участници в класацията на „Форбс“ надхвърля 745 млрд долара, това е с 1,7 млрд повече от предходната година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама