Ръсел Кроу ще оценява азиатските продукции, достойни за австралийските "Оскари"

07:43, 22 юни 17 / Любопитно 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Холивудската звезда Ръсел Кроу ще оглави журито, което ще избере най-добрата азиатска продукция по време на Австралийските филмови награди тази година. Категорията ще бъде за първи път част от филмовите награди в Сидни и е част от проекта на Австралийската академия за филмово и телевизионно изкуство (AACTA) да установи връзка между филмовата индустрия в страната и най-близките й съседки. Това съобщи БГНЕС.

"В Австралия наблюдаваме огромен интерес от страна на публиката към азиатското кино, а и се увеличават все повече копродукциите между западни и азиатски кинематографи", заяви днес директорът на AACTA Деймиън Травела. Той добави още, че нарастващата китайска и индийска диаспора оказва значително влияние върху австралийските тенденции в боксофиса и киното, заедно с емигрантите от Южна Корея и Япония.

Другите членове на журито за азиатско филмово изкуство ще бъдат китайският режисьор Лу Чуан, индийският актьор Анупман Кер, номинираният за "Оскар" продуцент Гари Курц, както и всепризнатият корейски сценарист, режисьор и продуцент Ким Ки Дук. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама