Българските таекуондисти заминаха за Световното в Корея

18:23, 21 юни 17 / Спорт 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският национален отбор по таекуондо за мъже и жени замина за участие на Световното първенство, което ще се проведе в Муджу, Корея. Калоян Бинев, Теодор Георгиев, Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Йордан Колев и Никол Чорбанова ще са родните участници. Председателят на БФТ Слави Бинев заедно с вицепрезидента Димитър Михайлов и треньорите Пламен Трънски, Димитър Аврамов и Христо Михалчев са останалата част от българската делегация, предаде БГНЕС.

Първенството започва на 24-и юни и ще продължи до 30-и юни, а в него участие ще вземат над 900 състезатели от над 140 държави. Българските участници са в следните категории: Калоян Бинев до 58 кг., Митко Джорджев до 63 кг., Владимир Далаклиев до 68 кг., Теодор Георгиев до 74 кг. и Йордан Колев до 80 кг., а Никол Чорбанова при жените ще е в кат. до 53кг.

"Дано да успеем да променим историята, която е била до този момент и да вземем едно от призовите места. Ако не успеем да вземем медал, поне да сме в шестицата. Такова нещо не се е случвало до този момент и се надявам да стане факт", това заяви председателят на БФТ Слави Бинев.

В Муджу по време на Световното първенство, Слави Бинев ще представи кандидатурата на София за домакин на Световното отборно първенство през 2018г., както и за финалите на Гран При. Тази кандидатура бе подкрепена от председателя на БОК Стефка Костадинова, министър Красен Кралев, кмета на София Йорданка Фандъкова, председателят на Парламента Димитър Главчев, както и от много други известни български спортисти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама