"Един живот в пет тетрадки" – мемоарите на актрисата Надя Тодорова /ВИДЕО/

08:48, 21 юни 17 / Култура 25 1475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дългоочакваната книга на една от най-обичаните български актриси Надя Тодорова, бе представена в столичното филмотечно кино Одеон, предаде БГНЕС.

Книгата със спомени на Надя Тодорова, бе представена от дъщеря й Антоанета Теменугова, която пристигна от Прага, специално за премиерата.

Мемоарите на актрисата преплитат спомени не само от личния й живот, но и от годините на активна творческа кариера както в театъра и киното, така и на малкия екран. В книгата са описани интригуващи случки от живота на Тодорова. В нея читателят може да разбере от къде идва култовата реплика „Значи така решихме да ги подредим на масата: роднина - милиционер, роднина – милиционер". "Всеки път, когато се прибирах от Прага вкъщи за Коледа, мама ми разказваше интересни случки от живота си. Един път й казах: Защо не вземеш да опишеш всичко това в една тетрадка", сподели Антоанета Надя работи десет години върху книгата си, като последните пет, прекарва в Прага, където живее с дъщеря си. Утре се навършва една година от кончината на великата актриса. Рано сутринта в родния й град Асеновград, всички нейни близки и приятели ще си спомнят за нея, а по-късно през деня ще бъде и премиерата на мемоарите й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама