Цветанов ще участва в Конференцията по въпросите на управление на миграцията в Брюксел

11:33, 20 юни 17 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще участва в Конференцията на високо ниво по въпросите на управление на миграцията, съобщиха от ГЕРБ, цитирани от БГНЕС.

Форумът ще се проведе в Европейския парламент в Брюксел. В конференцията ще вземат участие председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, еврокомисари, евродепутати и представители на национални парламенти. Сред основните тъми, които ще бъдат обсъждани на форума са подобряването на обмена на информация между националните власти и агенциите на ЕС, гарантирането на сигурността в Шенген, справянето с незаконната миграция и пропуските в системите, по-доброто споделяне на отговорността за търсещите убежище и разбиването на мрежи на криминални контрабандисти.

По време на посещението си в Брюксел Цветан Цветанов ще проведе и поредица от работни срещи с представители на Европейската народна партия, еврокомисари и евродепутати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама