1300 американчета стават жертва на огнестрелно оръжие всяка година

16:05, 19 юни 17 / Свят 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 1 300 деца загиват ежегодно, а над 5000 получават травми в резултат на използването на огнестрелно оръжие в САЩ, съобщи телевизионната компания Си Ен Ен като се позова на академията по педиатрия.

По данни на лекарите от общото число починали деца заради използване на пушки или пистолети, в 53% от случаите това са убийства, 38% се дължат на самоубийство, 6% на непредумишлено убийство, а три на сто се дължат на действията на органите на реда или не са в нето една от горните категории.

В четири от пет случая жертва на подобни инциденти стават момчета.

По брой на убийствата с използване на огнестрелно оръжие начело са щатите Илинойс, Мисури, Мичиган, Охайо, Калифорния, Невада, Кънектикът, Мериленд и Пенсилвания. Самоубийствата най-често се случват в селски райони.

Експертите са установили, че тинейджърите на възраст между 12 и 17 години стават жертва на огнестрелно оръжие 12 пъти по-често отколкото по-малките деца.

Причината за това е престъпността. Децата до 12-годишна възраст ней-често стават жертва на семейни спорове и битови конфликти.

Изследователите регистрират намаляване на равнището на предумишлените убийства сред непълнолетните в периода 2002-2014 и намаляване на убийствата в периода 2007-2014. Но самоубийствата през същия период са се увеличили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама