Габровски полицаи са задържали мъж, вързал и влачил куче с автомобила си

15:39, 19 юни 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Габровски полицаи са задържали мъж, вързал и влачил куче с автомобила си. Животното е спасено благодарение на бързат намеса на граждани, станали свидетели на жестокостта. В резултат на мигновена реакция, граждани на Габрово и полицейски служители спасиха куче, съобщиха от МВР.

На 16 юни, около 23.50 часа, на тел. 112 бил получен сигнал за завързано за автомобил и влачено по пътното платно четириного. Незабавно към ул. „Козещица“ в областния град бил насочен автопатрулен екип. Междувременно граждани, станали свидетели на жестоката гледка, успели да спрат автомобила и да освободят вързаното куче. Животното било с наранявания по главата, шията и лапите, прегледано е от ветеринарен лекар, а лечението му е поето от гражданин.

На място пристигналите полицаи задържали водача на "Опел Астра" – 49-годишен от Габрово. При тестване за употреба на алкохол на шофьора, техническото средство отчело положителна проба. Извършен е оглед на местопроизшествието, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325 Б, ал. 1 от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама