Отказаха да образуват наказателно производство във връзка с колата, ползвана от Лозан Панов

15:08, 19 юни 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Военно-окръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на ВКС Лозан Панов, съобщават от държавното обвинение на сайта си, предаде БГНЕС.

Във връзка с публикация от 06.06.2017 г. в сайта на „Правен свят“ със заглавие „Колата на НСО, ползвана от Лозан Панов, с развити болтове“, Военноокръжна прокуратура - София се самосезира и извърши проверка. В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки.

С постановление от днес военно окръжна прокуратура отказа да образува досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор е приел, че „не са налице достатъчно данни по смисъла на чл.211 от НПК, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление от серж. Я.Б.С.; длъжностните лица от НСО – дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си задължение по обслужване на автомобил, собственост на НСО, и няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица /изложено в т.13/.“.

Припомняме, че на 6 юни бе оповестен случай за инцидент с развити болтове на гума на автомобила на Националната служба за охрана (НСО), който ползва председателят на ВКС. Ден по-късно главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че има самосезиране на Военно-окръжна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама