Таня Звискова постави нов национален рекорд на пушка

13:28, 19 юни 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Таня Звискова - Спортен талант на „Еврофутбол“, постигна нов национален рекорд в дисциплината 60 изстрела с малокалибрена пушка от положение легнал на Държавното първенство по спортна стрелба в Търговище. 23-годишната пловдивчанка записа 623 точки и заслужено се окичи със златния медал. Резултатът й бе достатъчен, за да покрие норматив за участие на Европейското първенство в Баку след месец. Ден по-рано, в събота тя се класира 4-та на 3х20 изстрела с малокалибрена пушка с 571 точки.

На състоялия се Национален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 г. в София двама от Спортните таланти на българския букмейкър спечелиха два златни и един сребърен медал. Антонио Иванов постигна 10.92 сек. на 100 метра и 22.03 сек. на половин обиколка, което му донесе и двете първи места. Елеонора Драгиева пък спечели среброто на скок височина със 150 см и раздели втората позиция с Магдалена Гергова и Преслава Пачеманова. Шампионка е Валерия Кадийска със 160 см.

Стефани Музакова се класира на второ място в генералното класиране в клас „Лазер Радиал“ на регата „Циклон“, която се проведе от 16-ти до 18-ти юни в Поморие. Победител в общото подреждане е Иван Димов от ОМС „Несебър 2000“.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“, но в тениса на маса – Калина Христова постигна седем победи на сингъл и три от общо четири успеха на двойки по време на държавното отборно първенство до 18 г., което се състоя на 17-ти и 18-ти юни в Пловдив. Калина и съотборничките й Димана Николова и Ива Кукува в състава на „Корабостроител 92“ се наредиха на второ място. Шампион е тимът на „Стоянстрой“ Пловдив, който навакса изоставане от 1:2 във финалния сблъсък. За участие в надпреварата се класираха 12 отбора, разпределени в четири групи.

Ивайло Иванов записа победа и загуба на Европейската купа по джудо в Словения. 22-годишният българин се качи в по-горната категория до 90 кг. Въпреки това, в предварителния кръг той записа „ипон“ над Майк Чаване от Швейцария. Последва загуба от Валентин Джордан от Франция и отпадане от надпреварата.

Димитър Исаев е 18-ти на Европейското първенство по скокове във вода в Киев. За 18-годишния столичанин това беше дебют на такъв голям форум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама