Четирима затворници, сред които и българин, извършиха зрелищно бягство от малайзийски затвор

11:21, 19 юни 17 / Свят 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима затворници, сред които и българин, извършиха зрелищно бягство от затвор на туристическия индонезийски остров Бали, предаде БГНЕС.

По нейна информация българин, австралиец, индиец и малайзиец са в неизвестност, след като по всяка вероятност са избягали докато мюсюлманите в затвора са извършвали своите ежедневни молитви.

„Изглежда са избягали през дупка с размери 50 на 75 см във външната стена на затвора“, заяви говорителят на островната полиция Хенгки Видяя.

Бегълците са българинът Димитър Николов Илиев, който през 2016 г. е осъден на седем години затвор за пране на пари, индиецът Сайед Мохамед Саид и малайзиецът Тий Кок Кинг, които излежават присъди за притежание на наркотици, както и австралиецът Шон Едуард Дейвидсън, чиято присъда е само една година и е трябвало да бъде освободен след няколко месеца.

Заради бягството са въведени засилени проверки на летищата, пристанищата и автобусните спирки.

Това е поредният успешен опит за бягство в страната, където миналата седмица десетки излежаващи присъдите си успяха да избягат от друг остров по време на наводнение, заради което една от стените на затвора им се е срутила. Впоследствие голяма част от тях бяха върнати. Миналият месец над 440 затворници избягаха от съоръжение на остров Суматра, след като един от пазачите ги е пуснал, за да се помолят. Едва половината от тях бяха задържани отново.

Бягствата в Малайзия са често срещани, тъй като много от затворите в страната са пренаселени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама